“Wij willen een nieuwe slaapkamer! Geen bunker meer maar een gezellige warme plek waar we kunnen ontspannen!”. Dit was de wens van onze opdrachtgevers voor deze mooie slaapkamer.

Tijdens het oriëntatie gesprek vertelde Jannicke en Frank dat ze op vakantie zouden gaan en heel graag tijdens hun vakantie de gehele slaapkamer in een nieuw jasje wilde steken. Ze hebben tijdens het gesprek hun wensen doorgegeven: gezelligheid, knus, goede verlichting, ruimte voor ontspanning en sfeer dit waren de woorden die duidelijk naar voren kwamen. Omdat Jannicke en Frank een reis van drie weken gingen maken wilde ze graag alles uit handen geven. Wij hebben een plan gemaakt en dit besproken met schildersbedrijf Brons en stoffeerder van Pijlen. Onze ideeën en plannen hebben wij voor de vakantie gepresenteerd. Frank en Jannicke gingen uit van lichte kleuren omdat ze slapen in een donkere kelder. Dunja en ik dachten precies andersom: de kamer moest donker worden, dan creëer je een warm ‘holletje’ en verdwijnt het : “bunker gevoel”. De wanden, vloer maar ook het plafond moest donker. Frank vond het allemaal best spannend, hoe gaat dit uitpakken want het wordt alleen maar donker. Door de sfeerplaatjes van het moodboard hadden Jannicke en Frank het vertrouwen en mochten wij aan de slag.

We hebben onze plannen besproken met Arco van Schildersbedrijf Brons en hij heeft het prachtige schilderwerk verzorgd. De muur vullende wallpaper van Eijffinger moest een echte eyecatcher zijn, dit is het zeker geworden! Arco heeft dit prachtig op de wand gekregen waardoor het net een grote foto lijkt. Wij hebben er voor gekozen het plafond en het schilderwerk twee tinten lichter te maken dan de wanden, op deze manier ontstaat er speelsheid waardoor er iets gebeurd in de slaapkamer. Door de kast in de kleur van het plafond te schilderen krijg je optisch het gevoel dat de kast “uit het plafond” komt. Na het schilderwerk heeft van Pijlen de vloer gelegd. De vloer was een wens van Jannicke en Frank omdat ze deze ook al hadden liggen op een andere kamer.

Na het “grove” werk was het tijd voor ons om de styling te gaan verzorgen. Wij hebben gekozen voor oker goud/geel als accent kleur, deze kleur geeft heel veel warmte en sfeer. De kamer had door de wallpaper niet veel accessoires nodig.

De accessoires die gekozen zijn zorgen allemaal voor een geheel. De vormen, texturen en lijnen zorgen voor een speels maar toch rustig geheel.

Op de dag van thuiskomst zijn wij naar het huis van Jannicke en Frank gegaan om de verlichting en kaarsjes aan te zetten. We wilde de juiste sfeer meteen neerzetten. Frank en Jannicke waren erg enthousiast. Door alles uit handen te geven hebben wij als styliste de ruimte om onze ideeen naar wens uit te voeren, en hebben Jannicke en Frank zelf geen stress/werk gehad aan deze restyling.

Frank was zo aardig om voor en na foto’s te maken voor ons en deze willen we heel graag delen, want we zijn best trots op het resultaat!

voor:

na:

Ook Frank en Jannicke beschreven hoe zij dit project ervaren hebben:

“VT wonen gevoel”

Een ruime slaapkamer in een donkere kelder, hoe kan je die sfeervol krijgen? Iets waar we zelf al veel over na gedacht hadden, maar waar we zelf niet uitkwamen. Voor gordijnen in onze woonkamer hadden we al goede ervaringen met Bakker & Renden, dus dachten we laten we hen weer inschakelen! Aangezien we op korte termijn ook op vakantie gingen leek het ons heerlijk als alles gedaan werd tijdens onze vakantie. Het leek ons leuk, maar ook wel spannend om een keer helemaal uit handen te geven en ons te laten verrassen. Vooraf zijn we bij elkaar gekomen om onze wensen door te spreken. We kregen daarna een moodboard gepresenteerd waarin we ons gelijk konden vinden. Het idee van Dunja en Sharone was om alle muren, incl plafon, donker te maken om op deze manier sfeer te krijgen. Iets wat we zelf niet bedacht zouden hebben en toch ook wel erg spannend vonden, want de ruimte heeft zeer weinig licht, dus zou het niet te donker worden? Maar we hadden er vertrouwen in dat ze er goed over nagedacht hadden dus gingen we er voor! En toen gingen wij lekker op vakantie en gaven we alles uit handen. Sharone en Dunja hebben alles gecoördineerd met schilder (Schildersbedrijf Brons) en stoffeerder (van Peilen). Wij hebben zelf nergens naar om hoeven kijken. En toen de dag van thuis komst, spannend spannend! Het voelde net als VT wonen, hoe zou het eruit zien? Nou wij waren blij verrast en direct verliefd op onze slaapkamer, wat een sfeer en knusse kamer. Echt wat we wilden, maar zelf niet wisten hoe. Kortom een positieve ervaring!!!

Wij zijn weer verliefd op onze slaapkamer!!

 

Heb jij ook een specifieke wens? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet kunnen we jou ook helpen om van jouw huis een thuis te maken.